Erik Jansson
Erik JanssonPersonlig Tränare
Utbildningar & kvalifikationer
  • STAC Elittränare
  • Sports Coaching, 180HP
Ytterligare kvalifikationer och uppdrag inom hälsobranschen
  • Fystränare i Frölunda HCs juniorakademi
  • Föreläsare i Träningslära, via Göteborgs Ishockeyförbund
  • Fystränare Göteborgs TV-Puckslag 17/18
Biografi

Erik Jansson lägger stor vikt vid att ta reda på vem det är som han har framför sig och det är personens nuläge och målsättning som är styrande faktorer i samarbetet.

Erik jobbar även som fystränare i Frölunda HC, juniorakademin. Han ansvarar för fysträningen för deras U16, J18 och även den fysiska träningen på deras elitsatsande hockeygymnasium.

Erik har genom sina högskolestudier gedigen kunskap om så väl kroppen och dess funktioner samt människan bakom. Dessutom har han gått STAC Elittränare vilket har givit kunskap i att bygga upp kroppen från grunden.

Eriks filosofi är att det är viktigt att ha en målsättning som fungerar som en guidande karta som hjälper dig dit du vill. Det är minst lika viktigt att veta var du befinner dig just nu på kartan, alltså ditt nuläge. För att ta reda på nuläget så kan screening, fystester och samtal användas. Vad som används beror självklart på individen.

Erik jobbar med både idrottare och vardagskrigare. För idrottare hjälper han till med att uppnå den prestationsförmåga som behövs i din specifika idrott. Antingen genom att planera din fysträning eller kompletterande träning till ditt ordinarie träningsprogram. För vardagskrigaren kan Erik hjälpa dig att uppnå specifika mål tex. Vasaloppet, eller bara hjälpa dig att må bättre genom tränings- och livsstilsråd.