Mattias Svanberg
Mattias SvanbergPT33 ansvarig & Osteopat
Utbildningar & kvalifikationer
  • Skandinaviska osteopathögskolan (2016-2020)
    Osteopatprogrammet är en fyraårig universitetsutbildning på heltid som leder fram till yrkestiteln Osteopat D.O. samt den akademiska titeln Bachelor of Health Care.
Biografi

Mattias, är ansvarig för PT33 och nyutexaminerad Osteopat. Mattias kommer ifrån en bakgrund inom fotbollen med historik i Örgrytes akademi och sedan spel på division2-nivå. Efter 2 höftoperationer som till slut resulterade i skorna på hyllan så växte Mattias intresse för kroppen och vikten av en god fysik.

Under hösten 2016 startade han därför sin utbildning på Skandinaviska Osteopathögskolan med målet att bli just Osteopat, ett yrke där man verkligen får chansen att hjälpa människor med sin hälsa. Under sommaren 2020 blev utbildningen färdig och Mattias kommer att börja utföra behandlingar från och med nu.

Osteopati är en terapiform där man med hjälp av noggrann sjukdomshistorik, undersökning, behandling och rådgivning hjälper patienten med problem så som ryggont, axelbesvär eller idrottsskador. Kroppens struktur och funktion ses som intimt relaterade och varje individs problem är unikt.

Med sin erfarenhet inom idrotten kan Mattias bidra med stor förståelse för hur en skada eller sjukdom kan påverka den aktive. Han har själv efter noggrant utförd rehabilitering och stärkande aktivitet återigen tagit sig tillbaka till fotbollsplan trots läkarnas dom. I PT33 använder han också dessa kunskaper för att hjälpa kunderna på bästa sätt.

Personligt Citat:

Lagom är sämst