Osteopati

Osteopati grundar sig på kroppens förmåga att självläka där behandlingar syftar till att underlätta och stödja kroppen att självreglera. Det kan handla om alltifrån akuta eller långvariga rygg- och nacksmärtor, ischias, axelproblem, tennisarmbåge eller idrottsskador. Kort beskrivit så är målet med osteopati att återupprätta kroppens funktioner så att alla dess olika delar kan samverka på bästa möjliga sätt. Behandlingsmetoderna är till stor del manuella men kan variera och sätts helt individbaserat där både massage, manipulationsteknik, träning och kosthållning kan inkluderas.

På People´s Training så tillämpar vi en holistisk syn på kroppen, välmående och hälsa och därför är också vår osteopatiska tjänst tätt sammankopplad med flera av våra andra discipliner. Vid behov så arbetar osteopaten nära såväl fysioterapeuter som personliga tränare – allt för att skapa ett långsiktigt och hållbart resultat.

Så här går det till

Ett första besök hos någon av våra osteopater börjar med en genomgång av eventuella besvär, bakgrund samt livsstilsmönster. Vi går igenom befintligt hälsotillstånd och ser över faktorer som skador, sjukdomar eller historiska dito som kan påverka det allmänna tillståndet. Därefter följer hållnings- och rörelseanalys samt eventuella tester av puls, reflexer, känsel och motorisk styrka. Även muskler och leder gås igenom för att skapa en så komplett bild som möjligt. Behandlingen anpassas sedan efter individuella behov där både behandlingsstrategi och teknik skräddarsys utefter var och ens förutsättningar och målbilder.

Varmt välkommen med din förfrågan!

VÅRA OSTEOPATER

Mattias Svanberg
Mattias SvanbergPT33 ansvarig & Osteopat
Amanda Falk
Amanda FalkPersonlig Tränare & Osteopat

VÅRA TJÄNSTER