Victor Alexandersson
Victor AlexanderssonPersonlig Tränare & PT33 tränare
Utbildningar & kvalifikationer
  • Master’s degree Sports Science 120HP
  • Kandidatexamen Sports Coaching 180HP
  • STAC Tränare
Ytterligare kvalifikationer och uppdrag inom hälsobranschen
  • Fystränare i Svenska Damlandslaget Volleyboll
  • Head Coach i Gothia Volleybollklubb
  • Tränare på riksidrottsgymnasium i Volleyboll
  • Kinesiotape
Biografi

Victor Alexandersson, tidigare volleybollspelare på elitnivå, nu volleybollcoach och fystränare för vårt senior damlandslag. Huvudfokus för Victor är individen först och att alltid jobba utifrån nuläget.

Victors idrottserfarenheter sträcker sig 20 år tillbaka i tiden när volleybollen först kom in i hans liv och har blivit en viktig del i hans liv. Efter 3 år på elitvolleybollgymnasium och ett par års spel i elitserien vändes Victors liv upp och ned på grund av en sjukdom som nästan tog hans liv. Efter 66 dygn i ECMO, en konstgjord lunga, som norra Europas mest lungsjuka patient kom Victor ut på andra sidan fast i en sjukhussäng utan att kunna resa sig upp utan hjälp. Vid 20 års ålder behövde på nytt Victor lära sig att stå, gå och leva ett normalt vardagsliv. Victor vad det betyder när man pratar om motgångar och att aldrig nöja sig med den situationen man just nu befinner sig i. Victors stora drivkraft var volleybollen och han var fast besluten om att spela igen. Efter 1,5 års rehab gjorde Victor sin första seriematch i div.1 i Göteborg. På resan tillbaka till livet har han även cyklat Tour de Paris för Team Rynkeby till förmån för barncancerfonden.

Med sin gedigna universitetsutbildning inom hälsa och prestation jobbar Victor med allt från prestationsutveckling till livsstilsförändring på ett evidensbaserat sätt. Detta ihop med STAC-tränare har Victor goda kunskaper om hur vi kan bygga upp kroppen på ett hållbart sätt med målsättningar som en vägvisare och vardagsbeteenden som den primära faktorn som hjälper dig att nå dina mål.

”Jag tror att min resa från elitidrottare till att vara fast i en sjukhussäng till att vara tillbaka i min hittills bästa form, har givit mig verktygen till att hjälpa andra finna drivkraft och insikten att det aldrig är för sent för att komma tillbaka’’

Personligt Citat:

”Greatness comes from being good over a longer period of time